KURUMSAL
BULGARİSTAN FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ TÜZÜĞÜ
I. GENEL HÜKÜMLER
Madde 1 /1/ Bu Tüzük, Kâr Amacı Gütmeyen Tüzel Kişiler Kanununa göre, “BULGARİSTAN FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ” adlı kâr amacı gütmeyen bir tüzel kişiliğin yapısını ve faaliyetlerini düzenlemektedir. Bundan sonra Tüzükte kısaca "dernek" olarak anılacaktır;
/2/ Derneğin adı Türkçe yazılı olup ayrıca Bulgarca olarak - " Асоциация на феновете на СК Фенербахче в България" olarak yazılmaktadır;
/3/ Dernek, üyelerinden ayrı, Kâr Amacı Gütmeyen Tüzel Kişiler Kanunu, Tüzük ve kuruluş toplantısı kararı hükümlerine göre kurulmuş bir tüzel kişiliktir.
/4/ Dernek üyeleri derneğin yükümlülüklerinden sorumlu değildir.
/5/ Dernek, mülkiyetine ilişkin yükümlülüklerinden sorumludur.
/6/ Dernek yönetim merkezi ve adresi: Sofya, Lozenets bölgesi, g.k. Lozenets, 7 Kozhuh Planina St.
/7/ Dernek süresiz olarak kurulur.
Madde. 2 Dernek, Bulgaristan Cumhuriyeti Dernekler Kanunun 2. Maddesine göre özel yarara yönelik faaliyetlerde bulunmak üzere kurulmuş bir kuruluştur.
Madde. 3 Dernek özerk, gönüllü, demokratik, kendi kendini yöneten, siyasi olmayan, kar amacı gütmeyen bir dernektir.
Madde. 4 Derneğin şubeleri olabilir. Şube müdürü, şube faaliyetlerinde derneği temsil eder.
Madde. 5 Dernek, Fenerbahçe taraftarları tarafından kurulan bir dernek olan ve İstanbul merkezli, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Tüzük ve Yönetmelik gereklerini koşulsuz yerine getirerek, amaçlarını gerçekleştirmek için Bulgaristan'daki ve yurt dışındaki kurum, kuruluş, şirket ve kişilerle ikili ve çok taraflı ilişkiler kurar ve geliştirir.
II. FAALİYET KONUSU
Madde 6 Dernek, Bulgaristan topraklarında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün propagandasını yapmak ve yaygınlaştırmak, aynı zamanda üyelerini bu konuda organize etmek ve bilgilendirmek şeklinde ifade edilen özel çıkar amaçlı faaliyetler yürütür.
III. ANA AMAÇLAR
Madde 7 Derneğin ana amaçları şunlardır:
Derneğin amacı, Fenerbahçe Spor Kulübüne gönül veren taraftarları ve sporseverleri bir çatı altında toplamak, üyelerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak, Kulübe üye olmalarını sağlamak, Kulübe mümkün olan her türlü maddi ve manevi yardımı yapmak ve bu amaçlara uygun olarak çalışmaktır.
- Bulgaristan'daki Fenerbahçe taraftarlarını ortak hak ve çıkarlarını koruyan bir organizasyonda birleştirmek ve örgütlemek;
- Bulgaristan’daki Türk toplumu ile Fenerbahçe sevgisi etrafında bir araya gelmek ve dayanışmayı güçlendirmek.
- Fenerbahçe SK'nin Bulgaristan'daki faaliyetleri ve tarihinin propagandası ve yaygınlaştırılması;
- Yurt içi ve yurt dışındaki diğer taraftar kulüpleriyle ilişkiler kurmak ve sürdürmek;
- Spor stadyumlarına gelen ziyaretçiler arasında spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi, kişisel bağlılığın teşvik edilmesi ve Olimpiyat Antlaşması'nda yazılı olan spor kültürünün temellerinin uygulanması, karşılıklı saygı, barış içinde bir arada yaşama ve her türlü şiddetin reddedilmesi ilkeleri ve daha özel olarak spor takımlarının en tutkulu taraftarları tarafından. Bütün bunlar spor stadyumlarında şiddet olaylarını önlemek ve halkın, özellikle de gençlerin spor etkinliklerine tutkulu ama barışçıl katılımını teşvik etmek amacıyla;
- Fenerbahçe Spor Kulübüne ve takımlarıına destek için faliyetler ve geziler düzenlerek, sarı lacivert renklerin ve armamızın varlığını desteklemek ve nitelemek.
- Hayırseverlik ve sosyal dayanışmaya yönelik insani girişimlerin teşvik edilmesi ve uygulanması, aynı zamanda bağış toplama yoluyla da gerçekleştirilir;
- Engelli bireylerin stadyumlardaki spor etkinliklerine katılmasını sağlayacak gönüllü girişimlerin ve Fenerbahçe SK ve derneğin diğer girişimlerinin teşvik edilmesi;
- Kültürel ve sportif etkinliklerin organizasyonu.
IV. DERNEĞİN HEDEFLERİNE ULAŞMA ARAÇLARI
Madde. 8 Derneğin hedeflerine ulaşmasının yolları şunlardır:
- Halka açık etkinliklerin organizasyonu ve yürütülmesi;
- Spor etkinliklerinin organizasyonu ve katılımı;
- Derneğin amaçlarıyla ilgili kampanya materyalleri, broşürler, posterler ve programların hazırlanması ve dağıtımı;
- Dernek adı ve logosunun yer aldığı spor yazılarının üretimi ve dağıtımı;
- Dernek web sitesinin ve Fenerbahçe SK ile ilgili çeşitli konulardaki forumların oluşturulması ve bakımı;
- Fenerbahçe SK taraftarlarını, kitle iletişim araçları da dahil olmak üzere, derneğin faaliyetleri ve gelişimi, hedeflere ulaşılması ve halka açık etkinliklerin düzenlenmesi hakkında bilgilendirmek;
- Kamuya açık olayların medyada yer alması;
- Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimi ve diğer Fenerbahçe dernekleri ile işbirliği.
V. DERNEĞİN FİNANSAL KAYNAKLARI
Madde. 9/1/ Derneğin tüm üyeleri, miktarı ve süresi Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek yıllık üyelik aidatı şeklinde malvarlığı katkısında bulunmakla yükümlüdür. Üyelik ücretinin ödenmesinde gecikme olması halinde dernek Yönetim Kurulu, temerrüde düşen üyeyi ihraç etme hakkına sahiptir.
/2/ Paragraf 1 kapsamındaki katkı dışında, derneğin kurucularından her biri bir defaya mahsus olmak üzere Yönetim Kurulunca belirlenen miktarda kurucu üyelik aidatı ödemekle yükümlüdür.
/3/ Dernek üyeleri, genel kurul kararıyla, tüzükte belirtilen veya genel kurul kararıyla öncelikli olarak belirlenen belirli bir hedefe ulaşmak için hedefli katkılarda bulunabilirler. Genel kurul, kararında hedefi, bu hedefe ulaşmak için gereken fon miktarını ve katkı toplama yöntemini belirler.
Önceki cümleye göre karar, dernek üyelerinin salt çoğunluğuyla alınır.
/4/ Dernek üyeleri, kendisine kredi veya gayrimenkul kiralama ve/veya bireysel olarak belirlenen eşyalar şeklinde nakit para sağlayabilirler;
/5/ Paragraf 4 kapsamındaki kredi veya kira taksit tutarı derneğin genel kurulunca belirlenir.
/6/ Dernek gerçek ve/veya tüzel kişilerden bağış alabilir ve sponsorluk sözleşmeleri yapabilir.
VI. FAALİYETLERİ
Madde. 10 /1/ Dernek, faaliyetini yürütmek ve derneğin amaçlarını gerçekleştirmek için gerekli olan gayrimenkul ve taşınır malların mülkiyetini iktisap edebilir, kamulaştırabilir ve ipotek altına alabilir.
/2/ Yürütülen ekonomik faaliyet, Kâr amacı gütmeyen tüzel kişilere ilişkin kanun tarafından provizyon konusunda yetkilendirilen derneğin faaliyeti kapsamında olup, Ticaret Kanunu anlamında kâr amacı taşımamaktadır.
/3/ Dernek yönetim kurulu, ticari faaliyetin yürütülmesi ve kontrolünden sorumludur.
VII. ÜYELİK. ÜYELERİN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ. ÜYELİĞİN SONLANDIRILMASI
Madde. 11 /1/ Derneğe üyelik gönüllüdür, özgürdür ve siyasi, etnik veya dini bağlılıktan bağımsızdır;
/2/ İlgili tüzüğe göre üyeliğe kabul edilen gerçek kişiler deneğe üye olabilir.
Madde. 12/1/ Derneğe üye kabulü, kişinin üç adını, yazışma adresini, telefon ve e-posta adresini bildirdiği Yönetim Kuruluna yazılı başvuru ile yapılır.
/2/ Yeni üye kabul etme kararı, Yönetim Kurulu tarafından üyelik başvurusu yapıldıktan sonraki ilk toplantıda açık oy ve basit çoğunlukla alınır.
Kabulün reddine bir sonraki Genel Kurulda itiraz edilebilir.
/3/ Dernek, kabul edilen üyelere resmi üyelik belgesi düzenler.
/4/ Üyelik ilişkileri Yönetim Kurulunun adayın kabulüne ilişkin karar tarihinden itibaren doğar.
Bir önceki cümleye göre verilen karardan itibaren bir ay içinde dernek, yeni kabul edilen üyelere paragraf 3'de belirtilen belgeyi vermekle yükümlüdür.
Madde. 13 /1/ Dernek üyeleri aşağıdaki haklara sahiptir:
- Genel kurula bir oy hakkıyla katılmak;
- Yönetim Kurulunun veya derneğin diğer çalışma gruplarının ve/veya organlarının çalışmalarına seçilmek, seçilmek ve katılmak;
- Derneğin faaliyetleri ve yönetim kurulu hakkında bilgi almak için;
/2/ Dernek üyelerinin aşağıdaki yükümlülükleri vardır:
- Derneğin amaç ve hedeflerine ulaşmak için çalışmak;
- Bu Tüzük gereklerine, Genel Kurul ve Yönetim Kurulu kararlarına uymak;
- Üyelik aidatını bu tüzük ve Yönetim Kurulunca belirlenen miktar ve şartlarda düzenli olarak ödemek;
- Faaliyeti yürütürken ve görevlerini yerine getirirken kulübün kendisine olduğu kadar diğer üyelere ve diğer ortaklara karşı da iyi niyetle davranmak.
Madde. 14 Mülkiyet hakları haricindeki üyelik hakları ve yükümlülükleri devredilemez ve ölüm veya üyelik sona erdiğinde başka kişilere geçmez.
Madde. 15 Dernek üyeleri, yazılı olarak yapılan ve Yönetim Kuruluna yazılı bildirimde bulunulduktan sonra yürürlüğe giren, haklarını kullanmak ve yükümlülüklerini yerine getirmek için üçüncü bir kişiye yetki verme hakkına sahiptir. Bu durumlarda yetkili kişi tarafından yükümlülüklerinin yerine getirilmemesinden sorumludurlar.
Madde. 16/1/ Dernek üyeliğinin sona ermesi:
1. Yönetim Kuruluna tek taraflı olarak otuz gün önceden yazılı bildirimde bulunmak suretiyle;
2. Bir üyenin - gerçek kişi - ölümü veya tam vesayet altına alınması durumunda;
3. Derneğin feshi halinde;
4. Bağlantı kesildiğinde;
5. Kanunla öngörülen diğer durumlarda.
/2/ Çıkarma kararı, Yönetim Kurulu tarafından, Yönetim Kurulu üyelerinin 2/3'ünün nitelikli çoğunluğu ve açık oylama ile alınır ve bir sonraki Genel Kurul'a kadar itiraz edilebilir. İtiraz, kararın infazını durdurmaz.
Madde. 17 /1/ Derneğin bir üyesi, üyeliğin devamını uyumsuz hale getiren davranışlardan dolayı ihraç edilebilir:
1. Bu Tüzük ve buna dayanılarak çıkarılan iç düzenlemeler ile Genel Kurul kararlarının ağır ihlali halinde;
2. Derneğin veya üyelerinin itibarını zedeleyecek uygunsuz, kavgacı ve sadakatsiz davranışlar, ciddi hakaretler veya diğer kasıtlı eylemler halinde;
3. Yasadışı, antisosyal Fenerbahçe Spor Kulübü veya Bulgaristan Fenerbahçeliker Derneğinin çıkarlarını veya prestijini olumsuz şekilde etkileyen davranışlar durumunda.
4. Spor etkinlikleri sırasında veya spor etkinlikleri nedeniyle şiddet veya ırk ayrımcılığı eylemi gerçekleştirdiğinizde.
5. Üyelik ücretinin 1 (bir) yıl süreyle ödenmemesi halinde.
/2/ Paragraf 1'deki koşulların varlığının veya yokluğunun değerlendirilmesi. Yukarıdaki 1. madde Yönetim Kurulu tarafından alınan şikayetlere, yayınlara ve/veya doğrudan gözlemlere dayanarak gerçekleştirilir.
/3/ Çıkarılma tarihinden itibaren bir takvim yılı geçtikten sonra, üyeliğin geri getirilmesi talep edilebilir ve genel üye kabul prosedürü kapsamında değerlendirilebilir.
VIII. GENEL KURUL -
TOPLANTI, DAVRANIŞ VE YETKİLER
Madde. 18 Derneğin organları Genel Kurul ve Yönetim Kurulu'dur.
Madde. 19 Dernek üyelerinin tamamı genel kurula bir oy hakkıyla katılır.
Katılım şahsen veya açık yazılı vekâletname ile vekâleten yapılır.
Madde. 20 /1/ Genel Kurul yılda en az bir kez yapılır.
/2/ Genel Kurul, Yönetim Kurulunun inisiyatifi veya dernek üyelerinin 1/3'ünün (üçte birinin) talebi üzerine toplantıya çağrılır.
/3/ Genel Kurulun olağan toplanması için Yönetim Kurulunun, toplantı tarihinden en az bir ay önce dernek üyelerinin her birine isimleriyle yazılı bir davet göndermesi gerekmektedir. Dernek üyeleri, kabul ettikleri anda yazışma için bir adres belirtirler. Bu adresin değişmesi halinde derhal Yönetim Kurulu'na bilgi vermekle yükümlüdürler, bunu yapmamaları halinde ise belirttikleri son adreste her türlü durumdan haberdar edilmiş sayılırlar.
/4/ Genel Kurul gündemine ilişkin yazılı materyallerin, en geç Genel Kurul toplantı davetinin gönderildiği tarihe kadar dernek merkezinde ve dernek yönetim adresinde üyelerin bilgisine sunulması zorunludur. Bunların kopyaları talep edilmesi halinde herhangi bir üyeye ücretsiz olarak verilmektedir.
/5/ Derneğin asıl üyelerinin en az yarısının hazır bulunması halinde genel kurul toplantısı yasal olarak kabul edilir. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde, Genel Kurul toplantısı aynı gündemle bir saat sonraya ertelenir ve kaç üye gelirse gelsin kanuna uygun kabul edilir.
/6/ Genel Kurul, davette ilan edilen gündemde yer almayan konulara ilişkin karar alamaz.
/7/ Genel Kurul toplantısında mevcut üyelerin veya temsilcilerinin listesi düzenlenir. Üyeler ve temsilciler varlıklarını bir imzayla belgelendirir ve kendilerini tanıtırlar. Bir üye, yazılı vekaletname ile Genel Kurul'da en fazla üç üyeyi temsil edebilir.
/8/ Genel Kurul toplantısına ilişkin tutanak, toplantı başkanı ve tutanağı hazırlayan kişi tarafından imzalanacak şekilde tutulur. Hazır bulunanların listesi ve Genel Kurul'un toplanmasına ilişkin belgeler tutanak ekinde yer almaktadır. Genel Kurulda hazır bulunan her üye, kararların tutanağa tam olarak kaydedilmesini talep etme ve denetleme hakkına sahiptir.
/9/ Genel Kurul, genel kararlarını hazır bulunan üyelerin salt çoğunluğu ile alır.
Dernek tüzüğünde değişiklik ve ilave yapılması ile derneğin feshi veya dönüştürülmesine ilişkin hususlarda hazır bulunanların üçte ikisinin çoğunluğu aranır.
Madde. 21 Genel Kurul aşağıdaki yetkilere sahiptir:
1. Tüzük değişikliği ve ekleme yapılmasına karar verir;
2. Diğer iç düzenlemeleri kabul eder;
3. Yönetim Kurulu üyelerini seçer ve görevden alır;
4.Şubelerin açılıp kapatılmasına ilişkin kararları alır;
5. Diğer organizasyonlara katılım konusunda karar alır;
6. Derneğin dönüştürülmesine veya feshedilmesine karar verir;
7.Derneğin bütçesini kabul eder;
8. Yıllık muhasebe raporunu uzman muhasebeci tarafından tasdik edildikten sonra onaylar;
9. Ek mal katkılarının sorumluluğu ve miktarı hakkında karar verir;
10. Yönetim Kurulunun faaliyetlerine ilişkin raporu kabul eder;
11. Derneğin diğer organlarının kanuna, tüzüğe veya derneğin faaliyetlerini düzenleyen diğer iç düzenlemelere aykırı olan kararlarını iptal eder;
Madde. 22 Genel Kurul kararları, etkisi ertelenmediği veya kanuna göre ilgili sicile kaydedildikten sonra yürürlüğe girdiği takdirde derhal yürürlüğe girer.
IX. YÖNETİM KURULU
GÖREV ve YETKİLERİ
Madde. 23/1/ Dernek, kanun ve bu tüzükle kendisine verilen yetkiler çerçevesinde bir Yönetim Kurulu tarafından yönetilir ve temsil edilir.
/2/ Yönetim Kurulu, beş yıla kadar bir süre için seçilen derneğin üyelerinden oluşan en az beş kişiden oluşur.
/3/ Yönetim Kurulu üyeleri kısıtlama olmaksızın yeniden seçilebilir.
/4/ Yönetim Kurulu, çalışmalarına ilişkin kuralları belirler ve üyeleri arasından bir Başkan ve Sekreter seçer.
/5/ Yönetim Kurulu toplantıları Başkan tarafından toplanır ve başkanlık eder.
Bildirim, alındığına dair onay alınması durumunda e-posta yoluyla da yapılabilir.
/6/ Yönetim Kurulu toplantıları, üyelerinden en az üçünün hazır bulunması halinde düzenli olarak yapılır. Kimliğinin belirlenmesini garanti altına alan, katılımına, tartışmasına ve karar almasına olanak tanıyan, iki yönlü telefon veya başka bir bağlantının bulunduğu bir kişi de hazır bulunur. Bu üyenin oyu, toplantı başkanı veya tutanak tutanağı ile tasdik edilir.
/7/Yönetim Kurulu, Genel Kurula bütçeye ilişkin teklifler, üyelere ek parasal katkı yapılması teklifleri veya başka bir tüzel kişiliğe katılım teklifleri, derneğin paylarının elden çıkarılması gibi konular olmadığı sürece kararlarını salt çoğunlukla alır. Mülkiyet, üyelik aidatı ödeme tutarı ve süresinin tespiti ve derneğe üye kabulü için Yönetim Kurulu üyelerinin 2/3'ünün nitelikli çoğunluğu aranır.
/8/ Yönetim Kurulu toplantıları için toplantıda hazır bulunan yönetim kurulu üyelerinin imzaladığı tutanaklar tutulur.
Madde. 24 Yönetim Kurulu aşağıdaki yetkilere sahiptir:
- Derneği temsil ettiği gibi bireysel üyelerin temsil yetkisinin kapsamını da belirler;
- Genel Kurul kararlarının uygulanmasını sağlar;
- Dernek mallarını kanun ve tüzük gereklerine uygun olarak elden çıkarır;
- Bütçe taslağını hazırlar ve genel kurula sunar;
- Derneğin faaliyetleri hakkında rapor hazırlar ve genel kurula sunar;
- Dernek faaliyetlerinin düzenini belirler ve yürütülmesini organize eder ve bundan sorumludur;
- Derneğin adresini belirler;
- Üyeleri kabul eder ve hariç tutar;
- Derneğin faaliyetlerine ilişkin ana yönergeleri ve programı kabul eder;
- Üyelik aidatının (kurucu ve yıllık) ödenmesi ve miktarına ilişkin kararları alır.
- Kanunen veya tüzüğe göre başka bir organın haklarına girmeyen tüm konularda kararlar alır;
- Diğer iç düzenlemeleri kabul eder;
- Mevzuatın öngördüğü yükümlülükleri yerine getirir.
Madde. 25
/1/ Dernek Yönetim Kurulu Başkanı, kurucu üyeler veya en az 10 (on) yıllık dernek üyeleri arasından genel kurul tarafından seçilir.
/2/ Yönetim Kurulu Başkanı aşağıdaki yetkilere sahiptir:
- Derneği gerçek ve tüzel kişilerin yanı sıra devlet yetkilileri önünde temsil eder ve Yönetim Kurulunun önceden onayını aldıktan sonra dernek adına ve masrafları dernek adına sözleşmeler imzalar;
- Yönetim Kurulu toplantılarını toplar ve yönetir;
- Derneğin operasyonel yönetimini organize eder, yönlendirir ve uygular;
- Yönetim Kurulu kararlarının uygulanmasını yürütür ve denetler;
- Derneğin belgelerini yönetir ve saklar;
/3/ Başkan, faaliyetleri hakkında periyodik olarak Yönetim Kuruluna rapor verir - en az 6 ayda bir.
/4/ Başkanın yokluğunda görevleri, yazılı olarak yetkilendirdiği Yönetim Kurulu üyesi tarafından yerine getirilir.
Madde. 26 Dernek Genel Sekreteri aşağıdaki yetkilere sahiptir:
- Dernek kurucularından ve üyelerinden üyelik aidatları (kurucu ve yıllık) ve ek parasal katkıları toplar;
- Toplanan fonların saklanması ve yasal raporlamasından sorumludur;
- Derneği gerçek ve tüzel kişiler önünde temsil eder, derneğin bütçesi ve mali kaynaklarının tasarrufunu sağlar;
/2/ Sekreter, faaliyetleri hakkında periyodik olarak Yönetim Kuruluna rapor verir - en az her 3 ayda bir.
/3/ Sekreterin yokluğunda görevleri, kendisinin yazılı olarak yetkilendirdiği Yönetim Kurulu üyesi tarafından yerine getirilir.
Madde. 27. Dernek, Yönetim Kurulu Başkanı ve Sekreter tarafından ayrı ayrı temsil edilir.
X. FESİH VE TASFİYE
Madde. 28/1/ Aşağıdaki hallerde derneğin faaliyeti sona erer:
- Genel Kurul kararıyla;
- Kâr Amacı Gütmeyen Tüzel Kişiler Kanunu'nun 13, Maddesi, 1. paragraf. 3. sırası uyarınca derneğin bulunduğu yerdeki bölge mahkemesinin kararı ile.
/2/ Fesih halinde tasfiye, Kâr Amacı Gütmeyen Tüzel Kişiler Kanunu uyarınca gerçekleştirilir. Tasfiye Yönetim Kurulu tarafından gerçekleştirilir. Bu durumda Yönetim Kurulunun tüm kararları oybirliğiyle alınır.
/3/ Derneğin tüm alacaklıları tatmin edildikten sonra kalan tasfiye edilen mallar, aynı veya benzer faaliyette bulunan, kar amacı gütmeyen başka bir tüzel kişiye verilir.
XI. DİĞER HÜKÜMLER
Madde. 29 /1/ Yönetim Kurulu Başkanı, dernek faaliyetlerinin lisanslı bir muhasebeci tarafından yılda bir kez kontrol edilmesini sağlar.
/2/ Yönetim Kurulu Başkanı yılda bir kez derneğin faaliyetleri hakkında aşağıdaki bilgileri içermesi gereken bir rapor hazırlar:
- Temel faaliyetler, bunlara harcanan fonlar, derneğin amaç ve programlarıyla bağlantıları ve elde edilen sonuçlar;
- Ücretsiz olarak alınan mülk miktarı ve diğer bağış toplama faaliyetlerinden elde edilen gelir;
- Alınan ve sağlanan bağışların türü, miktarı, değeri ve amaçları ile bağışçılara ilişkin veriler;
- Mali sonuç.
Madde. 30 Dernek, derneğin kolektif organlarının toplantı tutanaklarının işlendiği defterleri tutar ve muhafaza eder.
Madde. 31 /1/ Kâr Amacı Gütmeyen Tüzel Kişiler Kanunu ve Bulgaristan Cumhuriyeti'nin yürürlükteki mevzuatı, bu tüzükte çözülmeyen konularda geçerlidir.
/2/ Bu tüzük, derneğin Kurucu Meclisi tarafından 17.10.2023 tarihinde kabul edilmiştir .